Ik ben Ellen Remmers (1963) en heb een ruime ervaring vanaf 1986 als gediplomeerd zorgverleenster in het binnen en buitenland. Mijn werkervaring heb ik opgedaan in de psychiatrie en psycho-geriatrie . Daarnaast heb ik gewerkt in de revalidatie en ben ik werkzaam geweest op de afdelingen Interne Geneeskunde en Neurologie van een Algemeen Ziekenhuis. Om mijn kennis en ervaring te vergoten ben ik verhuisd naar Zwitserland waar ik als ‘krankenpflegerin’ heb gewerkt op een neurologische unit.

In 1997 ben ik gestart in de wijkzorg & verpleging daar waar mijn hart ligt.

Na vele jaren ervaring in de gezondheidszorg heb ik de beslissing genomen te starten als zelfstandig onderneemster. Ik heb ervaren dat mijn mogelijkheden, vaardigheden en creativiteit in het verzorgen en verplegen het beste tot uiting komen als ik zorg op maat kan geven met oog voor de zorgvrager als mens. De leefomgeving, gewoonten en wensen van de zorgvrager stel ik centraal in het proces waarin de gehele zorg plaatsvindt. Als zelfstandig onderneemster heb je de mogelijkheid het zorgproces en de continuering daarvan goed in te vullen en te bewaken.

persoonlijke verzorging

Naast de dagelijkse persoonlijke verzorging, ben ik bevoegd en bekwaam verpleegtechnische handelingen te verrichten binnen mijn deskundigheid. Deze handelingen worden met regelmaat opgefrist door diverse bijscholingen met het doel mijn deskundigheid te onderhouden en te bevorderen.

Ondersteunende begeleiding

Ondersteuning en begeleiding bij het invullen van een zinvolle dagbesteding, aanbrengen van structuur en steun bij cliënten met psychische of psychiatrische problematiek.

Palliatieve zorgverlening

Een waardevol aspect van de zorgverlening als het levenseinde nadert. Als thuis sterven een wens is, en ook mogelijk is, zal ik een bijdrage leveren aan de invulling hiervan met de benodigde zorg. Dat kan gaan om verzorging en verpleging maar ook om ondersteuning van de cliënt, zijn of haar partner, maar ook mantelzorgers en familie.